07-10-2020

Merlo introduceert de elektrische verreiker

Dit is de eerste verreiker van Merlo die 100% elektrisch werkt. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook een verbetering voor het verrichten van de werkzaamheden. Zo is deze machine kleiner en heeft een kleinere draaicirkel dan vergelijkbare verbrandingsmachines. Desondanks verliest hij geen vermogen en draait gerust 8 werkuren per dag. Ook meerdere diensten per dag is voor deze machine geen probleem dankzij het eenvoudige batterijwisselsysteem.

Deze machine is voor iedere toepassing geschikt, mede dankzij alle mogelijke voorzetstukken.

Klik op de afbeelding en leer de verreiker beter kennen.

18-08-2020

Lithium-ion pallettruck van Clark

Clark heeft de Lithium-ion technologie toegepast op de pallettrucks. Deze accu’s zijn gemaakt om ook tussentijds aan de lader te staan. Zo kan er in 10 minuten 5% bijgeladen worden, ideaal tijdens de koffie- en lunchpauze.
Zo kom je de dag door met één acculading.

Extra voordeel: de truck is betaalbaar.
Neem contact op voor meer informatie en prijzen.

22-06-2020

Werkbak aan heftruck niet meer toegestaan

Per 1 juli is de wet- en regelgeving gewijzigd, omtrent de inzet en het gebruik van een werkbak of werkplatform voor het verrichten van werkzaamheden op hoogte. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft met de herziening van artikel 7.23d bepaalt dat arbeid verricht door personen in werkbakken gekoppeld aan hefwerktuigen niet meer is toegestaan per 1 juli 2020.

Het vervoer van personen in werkbakken gekoppeld aan hijs – of hefwerktuigen was al niet toegestaan, echter het oude artikel 7.23 werkte als een soort vrijstellingsregeling voor incidentele en kortdurende uitvoer van werkzaamheden op moeilijk bereikbare plekken. De voornaamste aanleiding om artikel 7.23d Arbobesluit nu toch aan te passen is de noodzaak om het onterecht gebruik van werkbakken terug te dringen en daarmee incidenten te voorkomen.

Duidelijk is dat de werkbak in combinatie met een heftruck na inwerkingtreding NIET meer is toegestaan.

Het nieuwe artikel 7.23d ziet toe op alle vormen van gebruik van werkbakken en werkplatforms aan hef- en hijswerktuigen voor het verrichten van arbeid door personen. Het gebruik van een werkbak of werkplatform aan een kraan is vanaf 1 juli alleen nog bij hoge uitzondering mogelijk en vereist veel extra voorbereiding in de vorm van een door de werkgever opgesteld werkplan, dat door een veiligheidskundige beoordeeld is.